Jul i Falkenberg

Husse och matte skulle visst "fira jul" i Falkenberg. Passar mig utmärkt, se tidigare inlägg om godbitar i köket. På julafton åkte vi ned till sommarstugan för att spåra efter djur. Varför de andra hade med sig en såg vete fan.

Det är rätt kul att spåra i skogen.


Svanar hundra meter ut! Få se nu... Nä, jag når nog inte här ifrån
med kopplet på...



Fint väder var det i alla fall.

Jag passade på att spana efter råddjuren idag också, men de hade gått nån annan stans. Jaja, det blir ju julskinka så det räcker i alla fall.


Inte ett råddjur så långt ögat når.

Dagen efter vart det bara regn. Regn regn regn. Otto drog av sitt koppel på middagsrundan, han började omedelbart att springa hemåt. Ottos matte är inte så snabb så husse fick springa efter. Alltså fick jag också springa efter. Skitkul! Otto är fet och långsam, men han var i alla fall snabb nog för att bita husse i näven när han kom i kapp, hihihi...

Nä, nu skall jag leta efter fler smulor i köket!

Frustration!

Jag skulle precis lägga mig när husse plockade fram ett glas med mjölk och en lussebulle var till sig och matte. Trots mina välvilliga puffar med nosen vägrade husse att ge mig nåt! Jaja, inte misströsta; jag slank snabbt bort till matte istället. Tittade på bullen, tittade på matte och så på bullen igen! Hur kan hon inte fatta vad jag menar?! Fick jag nån bulle? Inte då!

Jag tänker spendera resten av kvällen med att tjura i min korg! BAH!

Snömonster!

Det har kommit snö! Tillräckligt för att jag skall kunna plocka fram mitt alter ego Snömonstret i alla fall. Jag och husse gick en runda idag, det vill säga jag gick och husse halkade runt skogen bakom käpplundaskolan. Hur kul som helst! Jag såg inga änder dock, de borde synas väl i den här vita snön. Går de i ide? Jag får väl testa att gräva lite efter dem nästa gång. Typiskt att man kommer på sånt här när man redan har kommit in igen...



And? Nä, får hitta en högre utkikspunkt. Jag har för korta ben i den
här snön!



Det går inte ens att se några änder (eller spår som leder till  ett and-ide)
från bänkhöjd?!

RSS 2.0